Een ogenblik geduld a.u.b.

Resultaten Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022

door sanne

Resultaten Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022 bekend

Op 28 maart zijn de landelijke, regionale en gemeentelijke resultaten van de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022 gepubliceerd. Het rapport beschrijft de gezondheidssituatie van de jongvolwassenen van 16 t/m 25 jaar in de regio Noord-Holland Noord. De resultaten zijn vergeleken met het landelijke beeld en met eerdere jaren. 

 

Klik hier om het regiorapport van Noord-Holland Noord te openen. Op deze pagina kun je ook een gemeenterapport selecteren.

 

Gemeenten zijn vanuit de wet verplicht om de gezondheidssituatie van hun inwoners in kaart te brengen, ook na rampen en crisissen. De coronacrisis is daar één van. Gemeenten laten deze wettelijke taak uitvoeren door GGD’en. Met dit onderzoek geeft de GGD inzicht in de fysieke en mentale gezondheid van jongvolwassenen tijdens en na de coronaperiode op landelijk, regionaal en gemeentelijk niveau. Met deze informatie kunnen gemeenten hun beleid beter afstemmen. De resultaten van het onderzoek vormen een belangrijke basis voor de ontwikkeling en invulling van lokaal jeugd- en gezondheidsbeleid.